sp it it Fr Sp UK
You are here: Home / Worldwide / Benelux / Equinox getest by Humphrey Bauters
ccmoore carp baits shop, click here
Equinox getest by Humphrey Bauters

Equinox getest by Humphrey Bauters

Rate this post

Nadat ik in het bezit was van een hoeveelheid nieuwe Equinox base mix was ik natuurlijk nieuwsgierig naar de vangkracht van deze nieuwe boilie. De nieuwe mix rolde zeer goed misschien wel het beste van alle mixen die CC Moore uitbrengt. Om deze boilie te testen dacht ik dat het wel een goed idee was om deze te testen op een water die ik toch redelijk goed kende . het werd een oude Scheldemeander van ongeveer 100m lang en 15m breed. Niet erg groot dus. De populatie bestond dus vooral uit kleine karper. De topvis weegt op zijn topgewicht 15kg. Deze vis is echter op zijn retour, want enkele jaren geleden haalde deze nog vlot 17kg . Door de aanliggende golfterreinen mag er maar op een kwart van het water gevist worden. Dat deel is het einde van het water en is breder dan de rest van de 100m lange Scheldemeander. Hier liggen ook de meeste obstakels in de vorm van grote overhangende bommen en struiken die volledig in het water liggen. Dus als ik wou voorvoeren moest ik het tactisch aanpakken zodat de stek niet kon verstoord worden dor andere vissers . Doordat ik het water redelijk goed kende wist ik dat er bijna altijd gevist word aan de eerste struik die men tegenkomt en dat op de linkse hoek daarvan. Ik besloot om alvast enkele boilies te verspreiden over de volledige struik maar nog net iets meer op de rechtse hoek. De temperaturen waren op dat moment nog steeds niet wat ze horen te zijn dus wist ik niet wat ik mocht verwachten. Na vijf dagen voeren was mijn geduld volledig op. De rigs werden gemaakt aan het thuisfront zodat ik geen tijd hoefde te verspelen aan het water. Rond 20u kwam ik aan op de stek en het water was gelukkig voor mij alleen.  Gelukkig,  want teveel lijnen op deze kleine plas zouden wel eens negatief kunnen werken.  De rigs met de nieuwe Equinox bolletjes werden netjes voor het obstakel gepresenteerd.  Het ongeduldige wachten kon nu beginnen. Door de nogal frisse temperaturen voor deze tijd van het jaar besloot ik om nogal snel lekker languit onder de wol te gaan liggen onder  de oval.

Het moet zowat rond 22u geweest zijn dat de eerste aanbeet al kwam . Een snoeiharde run waarbij de hengel ei zo na in het water knalde,  resulteerde in een klein torpedo schubje. Zonder de vis te wegen kreeg het beestje zijn vrijheid terug. ‘s Nachts kon ik er nog een klein spiegeltje aan toevoegen. De eerste sessie was ten einde. Tevreden en vol vertouwen kon ik mijn spullen opbergen in de wagen en richting huiswaarts keren. Na nog een weekje voeren was ik terug paraat op de stek. Net voor de nacht het overnam van de dag meldde de eerste karper zich. Het betrof een van de betere spiegels van het water die net geen 10kg haalde.

Normaal staat het water bekent als een dressuurwatertje waar je nogal rare aanbeten kan verwachten. Toch kreeg ik steeds snoeiharde runs wat toch betekende dat ze met vertrouwen aasden op de nieuwe bolletjes. Een stuk in de nacht kon ik nog een schub buit maken ook deze was een van de grotere vissen. Alweer 2 vissen op 1 nacht. Hetzelfde ritueel herhaalde zich een weekje voeren , een nachtje vissen en alweer 2 vissen. Deze waren terug van het kleinere kaliber. Met een populatie van een 20-tal vissen mocht ik niet te veel voeren anders kon het misschien wel gedaan zijn met de actie op stek. Toch besloot ik om de voerhoeveelheid een beetje op te drijven in de hoop om een kans te maken op de grote hangbuikspiegel. Het weer flakkerde eventjes op en de zon liet zien dat ze nog steeds levende is. Met de laatste zonnestralen in het gezicht kwam ik de man met de hamer tegen en viel in een diepe slaap. Rond 2u werd ik wakker, deze keer niet van een aanbeet maar wel van de ratten die de Equinox boilies duidelijk wisten te vinden en probeerden een gat te knagen in het deksel van de emmer. Intussen besefte ik ook dat het nu toch wel angstvallig lang stil bleef op beide hengels. Ik had toch niet te veel gevoerd? Na een half uurtje piekeren over het hoe en waarom de karpers niet thuis gaven viel ik terug in slaap. Niet voor lang zo bleek even later. Na een enkele biep volgde er een trage run. Ik nam de hengel vast en voelde iets lomp aan de andere kant van de lijn. Dit moest… dit zou… ja dat kon toch niet anders? De vis zwom onder de hengeltop van links naar rechts en weer terug en bleef daarbij over de bodem van het water schuren . Na 10 minuten kon ik in de schemering van mijn hoofdlampje een eerste glimp opvangen van de vis. En het was inderdaad de hangbuikspiegel. De naald van de Waymaster stopte op 14,8kg!

Snel enkele plaatjes schieten met de zelfontspanner, want  aangezien de vis al op hoge leeftijd is wou ik hem niet zakken en hem snel de vrijheid terug geven . Job done! Target binnen en Equinox getest en goed bevonden. Ik kijk reeds uit naar een volgende partij van deze mix.  Jullie horen er zeker nog van!

Tot de volgende en vang ze!!

Grts Humphrey


© Copyright: The images used in the article contained on this website are property of the angler(s)and this blog, you may not use, copy or publicise any image on this website without prior consent from the angler or CC Moore & Co Ltd.


Buy products listed in this article


Scroll To Top